Atunci cand vine vorba despre igiena dentara, una dintre problemele din ce in ce mai comune in ultimii ani  o reprezinta aparitia parodontozei la tot mai multi pacienti. Aceasta afectiune este una pe care in mod cert nu o putem neglija deoarece ea are multiple implicatii in ceea ce priveste dantura fiecaruia dintre noi, conducand chiar  la pierderea efectiva a dintilor in cazurile in care nu se intervine la timp..

 

Ce este de fapt parodontoza?

 

Parodontoza este o afectiune a parodontiului, a tesutului care imbraca dintii si poate debuta in prima faza cu un disconfort la nivelul gingiei sau cu o sangerare a acesteia. Mai tarziu pot aparea problemele datorate tartrului si bacteriilor. In timp, micile afectiuni la nivelul danturii pot degenera, drept pentru care evaluarea stomatologica intr-un cabinet medical dentar este imperios necesara. Parodontoza conduce in timp catre gingivita si chiar catre pierderea dintilor, iar acest lucru se poate rasfrange si asupra sanatatii intregului organism.

 

Ce solutii avem impotriva parodontozei?

 

Ei bine, prima solutie, si am putea spune chiar si cea mai eficienta este preventia. Putem preveni aparitia parodontezei prin efectuarea zilnica, riguroasa a igienei orale. Acest lucru nu inseamna doar periajul zilnic, ci si folosirea apei de gura si a atei dentare, la recomandarea dentistului. Periajul corect efectuat are rolul de a curata dintii si de a lasa suprafata acestora neteda, lipsita de bacterii care ar putea conduce in timp catre probleme vizibile si dureroase.

 

Solutia numarul doi? Mergi la dentist! Semnele aparitiei parodontozei sunt deseori ignorate, insa e bine de stiut faptul ca aceasta afectiune poate fi tratata. O vizita la noi spre exemplu, la cabinet dentar Dentosmile, te poate ajuta atat sa descoperi afectiunea in stare incipienta, cat si sa o tratezi in consecinta, inainte ca aceasta sa afecteze structura danturii. Specialistii nostri iti vor oferi cele mai bune solutii de tratament, astfel incat sanatatea danturii tale sa fie mentinuta, scutind eventualele probleme dentare ce pot aparea de-a lungul timpului.

 

O alta solutie este aceea a efectuarii unui detartraj profesional. Desi in mod uzual sunt vehiculate metode de albire a dintilor si indepartare a tartrului direct din confortul casei noastre, aceasta operatiune se recomanda a fi realizata in cabinetul dentar. Medicul este cel care stie exact unde sa intervina, astfel incat structura dentara exterioara (smaltul) sa nu fie afectata, iar rezultatele sa fie cele asteptate.

 

Daca parodontoza deja a inceput sa aiba efecte vizibile, atunci este necesar ca un medic sa intervinacu ajutorul tratamentelor specifice, non-chirurgicale, mai putin invazive, astfel incat acest lucru sa duca la obtinerea unor rezultate favorabile, fara recidiva a parodontozei.

 

Ca ultima solutie, insa la fel de importanta ca si celelalte, putem recurge la tratamentul chirurgical, efectuat de catre medicii specializati. Fireste, dupa etapele de tratament este necesara igiena orala corecta si ingrijirea danturii in mod riguros, astfel incat problemele sa dispara, iar recurenta acestora sa fie nula.

 

Daca esti in cautarea unui cabinet stomatologic sector 6, atunci te asteptam la noi. Aici vei gasi in mod cert personalul calificat care se poate ocupa de nevoile tale, care iti poate evalua starea de sanatate a danturii si care iti poate oferi solutii personalizate in functie de rezultatele analizelor medicale. De asemenea, pe site-ul nostru www.dentosmile.ro, vei gasi toate informatiile necesare in ceea ce priveste intrebarile pe care le ai, si multe oferte de care tu si familia ta sa puteti beneficia pentru mentinerea sanatatii orale pentru cat mai mult timp.

Post Comment