download (1)

Coroanele metalo ceramice sunt cele mai folosite in tehnica restaurarii dentare atat la noi cat si in alte tari.

Ele presupun ca etape de lucru:
1. prepararea bonturilor protetice (slefuirea dintilor)
2. amprentarea acestora
3. Modelarea si turnarea structurii de metal in laborator
4. Proba structurii de metal in cabinet si adaptarea acesteia
5. Acoperirea cu ceramic in laborator
6. Cimentarea definitive
Ca si suport, partea metalica poate fi realizata atat din aliaje speciale pentru lucrari dentare (care au in component nichel, crom, paladiu) cat si din aliaje ce contin metale nobile(aur, platina). Ceea ce trebuie mentionat este ca nu orice metal este pretabil a fi suport pentru acoperirea cu ceramica. Punctele de topire ale aliajelor din care se realizeaza structurile metalice dentare trebuie sa fie mult mai mari decat temperatura la care se va arde ceramica pe care o vor sustine.

Bonturile pe care se vor insera aceste lucrari pot fi:

1. Dintii naturali care se slefuiesc. Recomandarea noastra este ca acesti dinti sa fie si devitalizati deoarece in timp, orice problema care ar putea afecta nervul unui dinte sub o lucrare metalo ceramica, va impune extragerea acestei lucrari si compromiterea definitiva a acesteia

2. Atunci cand dintele prezinta o distructie coronara, dar radacinile acestuia sunt intacte reconstituirea bontului protetic se face prin inserarea de pivoti care pot fi: turnati in laborator, sau pivoti de fibra de sticla. In general medicii prefera pivotii turnati in laborator deoarece modelarea lor se face fidel dupa amprentarea canalelor radiculare si implicit se considera ca au o stabilitate crescuta. Este doar o acceptiune si nu o certitudine. Mai nou pivotii din fibra de sticla castiga teren in special in cazul lucrarilor de ceramica presata sau zirconiu pentru ca acestia au translucenta si nu transpar la lumina.

3. In cazul in care pacientul prezinta o edentatie(lipsa), se poate apela la implantul dentar, peste care, dupa perioada de osteointegrare si vindecare, se monteaza un bont protetic prin insurubare.

Pretul unei coroane metalo ceramice la noi in cabinet este de 600 lei

In cabinetul Dentosmile din Calea Giulesti 48, puteti opta pentru oferta noastra

COROANE METALO CERAMIC 5+1 GRATUIT

Platiti costul a 5 coroane si beneficiati de a 6-a gratuit!
Coroanele pot fi insumate pentru 1 sau maxim 2 pacienti(membrii ai familiei sau prieteni)

Telefon: 0736-467-717 sau 021-796-04-07

Email: contact@dentosmile.ro