spalare pe dintiPatarea dintilor este o problema cu care se confrunta aproape toata lumea din cauza imbatranirii, consumului de cafea, ceai, tutun si, in unele cazuri, din cauza anumitor medicamente. Acesta este motivul pentru care cosmetica dentara a venit cu mijloace de albire a dintilor. Pe piata exista sute de produse si metode de albire a dintilor.

Trebuie sa alegi produsul in functie de bugetul de care dispui si de urgenta de albire a dintilor. Produsele si tratamentele de albire a dintilor sunt mai costisitoare in cabinetele stomatologice, in special cele care se realizeaza cu ajutorul laserului, insa sunt mai eficiente, mai rapide si ofera rezultate de lunga durata. Cu toate acestea, exista si produse de albire care pot fi folosite acasa, produse care pot fi achizitionate de oricine, indiferent de bugetul de care dispune.

Pasta de dinti cu efect de albire este un mijloc destul de ieftin de eliminare a petelor dentare si de infrumusetare a dintilor care, daca este folosit cu regularitate, poate oferi rezultate satisfacatoare. Aceasta este cea mai buna metoda de albire a dintilor pentru pacientii care doresc sa nu recurga la tratamentele costisitoare din cabinetele stomatologice. Din pacate, insa, pasta de dinti cu efect de albire este o metoda mai lenta si ar putea fi necesar sa astepti timp de cateva luni (in care sa te speli de doua ori pe zi cu aceasta pasta de dinti) pentru a vedea rezultatele.

Pasta de dinti de albire nu creste, de fapt, albul dintilor. Aceasta actioneaza prin indepartarea petelor, facand astfel ca dintii sa para mai albi. In loc sa inceapa aceasta procedura de albire a danturii prin spalarea dintilor cu o pasta de dinti speciala, multi oameni opteaza pentru albirea profesionala cu laser sau prin utilizarea gelului de albire, astfel incat zambetul lor sa devina mai alb intr-un timp mai scurt.

Deci, daca ai bani, ai putea incerca una dintre aceste doua optiuni. Cu toate acestea, daca ai timp si esti in cautarea unei metode mai ieftine, poti utiliza pasta de dinti cu efect de albire pentru o perioada mai lunga de timp pentru a vedea o imbunatatire a esteticii tale dentare.

Ai grija, insa, sa nu iti periezi dintii mai mult de doua ori pe zi, deoarece ai putea determina o pierdere a smaltului dentar. De asemenea, unii profesionisti din domeniul sanatatii dentare avertizeaza ca utilizarea excesiva de pasta de dinti poate duce la inlaturarea smaltului dentar. Asadar, rezuma-te la un periaj dentar efectuat de doua ori pe zi, dimineata si seara, in care sa folosesti pasta de dinti cu efect de albire.

Deoarece smaltul dentar este ceva ce nu poate fi inlocuit, va trebui sa fii atent atunci cand iti periezi dintii. Mai mult decat atat, in cazul in care ai dinti sensibili, nu vei putea folosi o pasta cu efect de albire a dintilor.

Pastele de dinti pentru albire au umectanti in ele.

Exista diferite ingrediente gasite in pastele pentru albire a dintilor, aceste ingrediente avand diferite functii. De regula, exista substante abrazive in aceste tipuri de paste de dinti, care au rolul de a elimina resturile de pe dinti si toate petele reziduale.

Aceste paste de dinti au, de asemenea, agenti umectanti care lucreaza la evitarea pierderii de apa, precum si agenti de ingrosare si de legare care ajuta la stabilizarea formarii pastei de dinti. Acesti agenti de ingrosare previn separarea fazelor lichide si solide.

In pastele de dinti cu efect de albire se gaseste fluorura, care este eficienta in reducerea cariilor. Azotatul de potasiu ajuta la ingrijirea hipersensibilitatii dentare, iar triclosanul si fluorura de staniu lucreaza, in principal, la reducerea inflamatiei gingivale.

Exista unele ingrediente suplimentare care pot fi adaugate in pastele de dinti de albire, care pot oferi avantaje estetice. Aceste ingrediente includ pirofosfati sau citrat de zinc, care previn acumularea de tartru, si diferite substante abrazive si enzime care sunt eficiente in grabirea procesului de albire.

Post Comment