De-a lungul timpului, dintii nostri se pot ingalbeni, se pot decolora sau isi pot pierde stralucirea. De asemenea, pot aparea petele pe suprafetele dentare, care pot dura ani de zile in cazul in care nu sunt eliminate la cabinetul stomatologic. Cu toate acestea, cea mai des intalnita problema estetica a danturii este ingalbenirea dintilor.

Dintii pot fi ingalbeniti din mai multe motive, care pot sau nu pot fi prevenite. Cunoscand cauzele ingalbenirii dintilor, poti evita lucrurile care duc la aceasta problema inestetica si poti afla cum se pot inversa efectele acestor cauze.

Iata care sunt principalii factori care cauzeaza ingalbenirea dintilor:

Consumul de anumite alimente.

Unele alimente, cum ar fi merele, cartofii, cafeaua, ceaiul, vinul rosu si sucul, pot pata si ingalbeni dintii. Daca obisnuiesti sa mananci sau sau bei orice tip de alimente care ingalbenesc dintii, ai grija sa iti periezi dantura dupa fiecare consum al acestor produse.

Fumatul.

Produsele din tutun nu numai ca sunt rele pentru sanatatea generala a omului, dar ele sunt, de asemenea, rele pentru dinti. Fumatul sau mestecatul de tutun pot provoca, in multe cazuri, ingalbenire profunda a dintilor.

Luarea anumitor medicamente.

Unele medicamente indica faptul ca pot ingalbeni sau decolora dintii, ca efect secundar. Anumite ingrediente din respectivele medicamente pot cauza aceasta decolorare sau ingalbenire a dintilor. Copiii care iau unele antibiotice in timp ce smaltul lor este in curs de dezvoltare pot avea dinti galbeni pe masura ce inainteaza in varsta.

Imbatranirea.

Pe masura ce imbatranim, dintii nostri devin uzati, iar dentina din interiorul dintilor nostri incepe sa devina tot mai vizibila. Culoarea naturala a dentinei este o culoarea mai galbuie decat cea a smaltului.

Utilizarea fluorului in cantitati mari.

Fluorura ajuta la intarirea dintilor nostri, dar poate provoca ingalbenirea acestora daca este folosita in exces.

Anumite materiale stomatologice. 

Plombele din amalgam care sunt folosite pentru restabilirea dintilor pot provoca dintii sa para mati sau gri. Progresele stomatologice recente ofera, insa, pacientilor optiunea de a folosi obturatii de culoarea dintelui, care nu inrautatesc deloc estetica dentara.

Igiena dentara precara.

Periajul si folosirea atei dentare cu regularitate pot indeparta petele si bacteriile de pe suprafetele dentare, mentinand dintii frumosi si sanatosi. Nefolosind periuta de dinti si ata dentara de doua ori pe zi, putem risca sa ne decoloram sau sa ne ingalbenim dintii in timp.

Anularea efectelor ingalbenirii dintilor:

Pentru a-ti pastra zambetul sanatos si frumos, va trebui sa ai grija de igiena ta orala in mod corespunzator, folosind periuta de dinti, pasta de dinti, ata dentara si apa de gura de doua ori pe zi. Aceasta rutina va elimina anumite cauze ale ingalbenirii dintilor, cum ar fi consumul de alimente puternic colorate. Vizita la cabinetul stomatologic pentru curatarea profesionala de doua ori pe an este obligatorie pentru eliminarea si prevenirea cauzelor ce dauneaza esteticii dentare.

Poti avea, de asemenea, parte de un tratament de albire a dintilor pentru a elimina petele dificile care nu pot fi indepartate nici in timpul unui periaj profesional.

Post Comment