Cavitatea dintelui, cunoscuta si sub numele de carie, apare atunci cand bacteriile care traiesc in gura produc acid care apoi incepe sa manance dintii. Cariile netratate pot provoca infectii, dureri extreme si pierderea dintilor. Procesul de dezintegrare incepe cu deteriorarea neobservata a smaltului dintilor dvs. si apoi progreseaza constant spre straturile profunde ale dintelui, in cele din urma conducand la celuloza. Pulpa dintilor contine vase de sange foarte sensibile si nervi.

Primele 5 cauze ale cariilor dentare sunt:

Igiena orala precara, ce ar trebui sa includa nu numai periajul dintilor in mod regulat, dar si folosirea atei dentare in mod regulat, nu doar spalarea limbii ci si spalarea gurii. Ar trebui sa va spalati dintii cel putin de doua ori pe zi – dimineata si noaptea, dar este ideal sa va spalati dupa fiecare masa. Si nu uitati sa va spalati timp de cel putin doua minute. Setati un cronometru in timp ce va periati pentru a va asigura ca va periati dintii pentru cele doua minute. Igiena orala necorespunzatoare va duce, in cele din urma, la deteriorarea dintilor.

Nutritia necorespunzatoare: Evitarea alimentelor bogate in zahar, bogate in carbohidrati si inalta aciditate este cea mai buna metoda de a evita deteriorarea dintilor datorita unei alimentatii necorespunzatoare. Consumul unei alimentatii sanatoase, care include branzeturi si legume si evitarea bauturilor acide zaharoase este calea de urmat.

Zaharul: Alimentele zaharoase sunt cei mai buni prieteni ai bacteriilor din gura. Acestea literalmente se hranesc cu alimentele zaharoase si apoi vor incepe sa va acopere dintii cu acidul daunator. Acest lucru se poate intampla in cateva secunde si se poate intampla de mai multe ori pe parcursul unei singure mese, motiv pentru care se recomanda sa va spalati dintii dupa fiecare masa pentru a elimina acidul. Cand va ganditi la alimentele zaharoase, va ganditi mai mult la “bomboane”, cand de fapt, exista multe alimente care contin “zaharuri ascunse”. Asadar, fiti atenti si intotdeauna in cautarea zaharurilor ascunse. Amintiti-va ca bauturile zaharoase, cum ar fi sucul, sunt la fel de daunatoare pentru dinti.

Gura uscata: Datorita faptului ca saliva ajuta la inhibarea cresterii placii, persoanele cu afectiuni cutanate uscate vor avea probabil mai multe probleme dentare care duc la deteriorarea dintilor. Gura uscata poate fi cauzata de medicamente pe baza de prescriptie medicala, poate fi genetica sau poate fi provocata de afectiuni medicale, cum ar fi diabetul zaharat. Un dentist vigilent va lucra indeaproape cu un pacient pentru a preveni deteriorarea cariilor dentare sau carii dentare suplimentare din cauza problemelor de uscaciune a gurii.

Evitarea medicului dentist: Evitarea unei vizite la medicul dentist nu este buna pentru dintii dvs. si va duce, in cele din urma, la deteriorarea dintilor din viitor. Daca va este frica de dentist, invingeti frica. Medicul dentist este aici pentru a va ajuta. In mod ideal, trebuie sa vizitati medicul dentist la fiecare sase luni pentru curatarea de rutina si examinarea. In timpul controlului, medicul dentist va va examina gura pentru orice semne de carie dentara. Daca exista semne de degradare a dintilor, medicul dentist va lucra rapid pentru a trata problemele, precum si pentru a oferi orice masuri preventive pentru a evita deteriorarea viitoare a dintilor.

Educandu-va despre problemele frecvente ale dintilor si cauzele acestora, puteti, de asemenea, sa faceti un drum lung in prevenire.

Post Comment